Απ: « ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ » ΕΓΓΡΑΦΗ Β.Α.Σ
ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΤΑΝ ΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ Κ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤ ΕΓΚΛΗΣΗ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙ Κ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ??ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ ΑΓΝΩΣΤΩΝ Η ΚΑΤΑ ΓΝΩΣΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ?
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΖΗΤΑΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Απ: « ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ » ΕΓΓΡΑΦΗ Β.Α.Σ
Για τα αδικήματα που διώκονται κατ΄έγκληση και αφορούν διενέξεις ιδιωτών πρέπει πάντα ο Αξιωματικός Υπηρεσίας να καταχωρεί εγγραφή στο Β.Α.Σ.
Αν ο παθόντας δεν ζήτησε την ποινική δίωξη και ζήτησε μόνο συστάσεις στο φερόμενο ως δράστη στην εγγραφή γράφουμε ότι ο παραπονούμενος, ζήτησε να κληθεί ο καταγγελλόμενος προκειμένου να του γίνουν συστάσεις και ότι επιφυλάχθηκε για την άσκηση του δικαιώματός του , της εγκλήσεως στο μέλλον. Δεν γράφουμε ποτέ ότι παραιτείται, διότι η παραίτηση είναι ισχυρή μόνο όταν περιβληθεί τον τύπο του άρθρου 51 Κ.Π.Δ.(πρέπει να συνταχθεί έκθεση).
Απ: « ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ » ΕΓΓΡΑΦΗ Β.Α.Σ
ΟΚ. ΟΤΑΝ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΥΒΡΙΣΕ ΠΧ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΣ Κ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ Κ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΤΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Ν Α ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΓΓΡΑΦΗ?
ΕΑΝ ΝΑΙ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Η ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΚΑΤ ΕΓΚΛΗΣΗ ΔΙΩΚΟΜΕΝΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤ
Απ: « ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ » ΕΓΓΡΑΦΗ Β.Α.Σ
Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να περιγράψεις το αδίκημα και το άρθρο του Π.Κ. που το προβλέπει, ώστε να φαίνεται ότι είναι κατ΄έγκληση διωκόμενο και όχι αυτεπαγγέλτως.
Απ: « ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ » ΕΓΓΡΑΦΗ Β.Α.Σ
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Για τις εγγραφές που γίνονται στο Β.Α.Σ. έχει εκδοθεί εγκύκλιος-διαταγή απ' το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και οι εγγραφές πρέπει να καταχωρούνται σύμφωνα με αυτή.
Οι εγγραφές που καταχωρούνται είναι αδικήματα, συμβάντα, συλλήψεις και Παράπονα-Συστάσεις για τα οποία είναι υποχρεωμένη η αστυνομία από την αποστολή της να επεμβαίνει.
Μονομερείς εγγραφές όπως οι δηλώσεις ιδιωτών είναι απαράδεκτες και δεν πρέπει να γίνονται, διότι εκείνη τη στιγμή καταγράφεται μια δήλωση και όχι πραγματικά περιστατικά. Το Β.Α.Σ. αποτελεί διοικητικό έγγραφο, αντίγραφο του οποίου μπορεί να ζητήσει όποιος έχει συμφέρον, οπότε δεν μπορεί να χορηγηθεί αντίγραφο καταχώρησης μιας δήλωσης.
Όπως αναφέρεται πιο πάνω για π.χ. δήλωση ιδιώτη για φθορές, είναι εντελώς απαράδεκτη η καταχώρηση της δήλωσης του γιατί αυτό που θα γραφεί δεν είναι γεγονός, αλλά μια δήλωση. Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις θα πρέπει να υποβληθεί μήνυση για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και να καταχωρηθεί εγγραφή ότι υποβλήθηκε μήνυση, από ποιόν και την ημερομηνία και ώρα της υποβολής. Αυτά είναι τα πραγματικά περιστατικά που μπορούν να βεβαιωθούν και να καταχωρηθούν στο Β.Α.Σ. Ότι δηλαδή ήρθε ο Τάδε... πολίτης και υπέβαλε μήνυση-έγκληση .....και το λόγο.
Όλα τα υπόλοιπα και η νοοτροπία να..... γίνεται εγγραφή μιας δήλωσης.... είναι κατάλοιπα παλιών νοοτροπιών, για να γλυτώνει ο εκάστοτε αξιωματικός υπηρεσίας την υποβολή μήνυσης και τη διεκπεραίωση αυτής. Αν χορηγηθεί και αντίγραφο μιας τ'ετοιας δήλωσης τότε αυτό είναι μπακαλόχαρτο!!!!
Για τα κατ' έγκληση διωκόμενα αδικήματα, πάλι δεν γίνεται μονομερής εγγραφή. Για να γίνει εγγραφή πρέπει να υποβληθεί έγκληση και καταχωρείται στο Β.Α.Σ. ότι υποβλήθηκε έγκληση.
Για τα αυτεπάγγελτα, είναι υποχρεωμένος ο Αξιωματικός Υπηρεσίας να ενεργήσει σύμφωνα με το Κ.Π.Δ. και να καταχωρήσει εγγραφή ανάλογα με τις διαπιστώσεις του και μονομερής εγγραφή δήλωσης δεν γίνεται.
Δηλαδή..... Δεν καταχωρούμε ό,τι έρχεται να δηλώσει ο καθένας.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ.....
Απ: « ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ » ΕΓΓΡΑΦΗ Β.Α.Σ
Είσαι σίγουρος για τα κατ'έγκληση διωκόμενα αδικήματα; Δηλαδή αν ο πολίτης δηλώσει ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος είναι μονομερής εγγραφή; Και τι είναι αυτό που αλλάζει αν υποβάλει έγκληση. Σε περίπτωση που μιλάμε για φθορές από άγνωστο άτομο, το πραγματικό περιστατικο παραμένει ίδιο, όπια διαδικασία και να ακολουθήσουμε
Απ: « ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ » ΕΓΓΡΑΦΗ Β.Α.Σ
Για κάθε παράπονο ιδιώτη, καθώς επίσης και για κάθε διένεξη ή επίλυση διαφοράς του, για την οποία κατέφυγε στην Υπηρεσία, γίνεται απαραίτητα εγγραφή. Εφόσον πρόκειται περί αστικών διαφορών, κατ' αρχήν τονίζεται ότι η Αστυνομία δεν έχει αρμοδιότητα να επιληφθεί. Όμως, οι διαφορές αυτές δημιουργούν έριδες και προστριβές μεταξύ των πολιτών, οι οποίες δύνανται να εξελιχθούν σε πράξεις βίας μεταξύ τους (αυτοδικίες, σωματικές βλάβες, εξυβρίσεις, απειλές κ.λ.π.), οπότε η Αστυνομία επιβάλλεται να επιληφθεί προς πρόληψη αυτών. Η αρμοδιότητα αυτή υπαγορεύεται από τις διατάξεις των περ. α και β της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν. 2800/2000 («α. Την εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ευταξίας και της απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών ...», β. «Την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος και την προστασία του Κράτους και του Δημοκρατικού
Πολιτεύματος ») και προς τούτο διατυπώνεται ρητά στο εδ. στ παρ. 2
του άρθρου 60 του Π.Δ. 141/1991 «Δέχεται προσωπικά τους ιδιώτες που προσέρχονται στο αστυνομικό κατάστημα για την επίλυση διαφοράς ή την υποβολή παραπόνων».
Η πρακτική που ακολουθείται να παραπέμπονται οι πολίτες στον Εισαγγελέα Παραπόνων, προκειμένου να προσκομίσουν Εισαγγελική Παραγγελία για την επίλυση ασήμαντης αστικής φύσεως διαφορών τους δεν είναι η προσήκουσα, υποβάλλει σε περιττή ταλαιπωρία τους πολίτες και δεν συνάδει με τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλεται, ώστε οι σχέσεις των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας με αυτούς να γίνουν περισσότερο ανθρώπινες και παράλληλα πιο αποτελεσματικές στην εξυπηρέτηση τους και στην εκπλήρωση της αποστολής τους.
Στις εγγραφές αυτές, αναγράφεται κατά τρόπο ξηρό η δηλούμενη σε βάρος του καταγγέλοντα αδικοπραγία, όπως τη χαρακτηρίζει ο Αστικός Κώδικας π.χ. χρηματική οφειλή, κακή χρήση μισθίου, αθέτηση των όρων της σύμβασης πωλήσεως, κ.λ.π. καθώς και η δήλωση του αντιδίκου περί αποδοχής ή μη αυτής. Επίσης, αναγράφεται ένδειξη των ενεργειών για την αντιμετώπιση των παραπόνων π.χ. ευρέθη συμβιβαστική λύση, συνεστήθη η προσφυγή στα Αστικά Δικαστήρια. Τονίζεται ότι σ1 αυτού του είδους τις εγγραφές πρέπει να αποφεύγεται η διατύπωση προσωπικών κρίσεων ή θέσεων των βαθμοφόρων, γιατί δεν πρέπει να λησμονείται ότι, κατά κανόνα χορηγούνται αντίγραφα των εγγραφούν στους ενδιαφερόμενους και ενδέχεται από αυτές να προκύψουν έννομες συνέπειες για τους αντιδίκους εφόσον καταφύγουν στη δικαιοσύνη.
Τα ανωτέρω υπαγορεύονται και από την αρχή της αμεροληψίας που επιβάλλει ίση μεταχείριση προς τις υποθέσεις των διοικούμενων, αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο των ενεργειών των κρατικών οργάνων
Επί διενέξεων ιδιωτών που αφορούν αδίκημα διωκόμενο κατ' έγκληση του παθόντα, εφόσον αυτός δε ζήτησε την ποινική δίωξη, αλλά μόνο να γίνουν συστάσεις στο φερόμενο ως δράστη, στην εγγραφή αναγράφεται ότι ο παραπονούμενος επιφυλάχθηκε του δικαιώματος της εγκλήσεως και όχι ότι παραιτείται από το δικαίωμα αυτής, διότι η παραίτηση από το δικαίωμα της εγκλήσεως είναι ισχυρή μόνο όταν περιβληθεί τον τύπο του άρθρου 51 Κ.Π.Δ.
Απ: « ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ » ΕΓΓΡΑΦΗ Β.Α.Σ
Το ότι επιφυλάσεται κάποιος πολίτης στο δικαίωμα του να υποβάλει έγκληση, μπορεί να γραφτεί μόνο σε περίπτωση που προσάγονται άτομα και βρίσκονται και οι δυο πλευρές. Π.χ. εαν είναι εντός των ορίων του αυτοφώρου και είχαν υποβληθεί εγκλήσεις, θα συλαμβάνονταν και θα ακολουθούνταν η αυτόφωρη διαδιακζία. Επειδή όμως ο νόμος ορίζει ότι είναι δικαίωμα του παθόντα, δεν ακολουθείται και γράφεις ότι επιφυλάχθηκαν. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να γίνει στα αυτεπάγγελτα αδικήματα.
Επίσης, οι δηλώσεις δεν είναι αδίκημα ούτε συμβάν και δεν καταχωρούνται. Ούτε υποχρέωση υπάρχει.
Καταχωρούνται μόνο παράπονα, για τα οποία δεν προσέρχεται αυτός στον οποίο στρέφονται, ενώ έχει προσκληθεί νόμιμα.
Η διαφορά στην έγγραφη δήλωσης, με την εγγραφή υποβολής μήνυσης - έγκλησης, είναι ότι στην πρώτη περίπτωση καταχωρείς σε ένα διοικητικό έγγραφο μια δήλωση ιδιώτη, ενώ στη δευτερη περίπτωση το γεγονός που βεβαιώνεται απ τον αξιωματικό υπηρεσίας, οτι δηλαδή υποβάλεται μήνυση για συγκεκριμένο αδικημα, απο πολίτη. Η διαφορά είναι τεράστια.
Απ: « ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ » ΕΓΓΡΑΦΗ Β.Α.Σ
Έτσι όπως το γράφει ο SREK είναι, αλλά για την επίλυση διαφορών, προϋπόθεση είναι να παρευρίσκονται και οι δύο πλευρές ώστε να διευθετηθεί η υπόθεση του παραπονούμενου.
Απ: « ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ » ΕΓΓΡΑΦΗ Β.Α.Σ
ποτε δεν κανουμε μονομερη εγγραφη στο βας..παντα καλουμε και την αλλη πλευρα στο τμημα....
Απ: « ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ » ΕΓΓΡΑΦΗ Β.Α.Σ
Ωραία όλα αυτά τα παραπάνω και συμφωνώ! Αλλα αν έρθει ένας πολίτης και σου κάνει παράπονα για κάποιον για κατ'έγκληση διωκόμενο έγκλημα π.χ. εξύβριση και απειλή ως συνήθως, σε βάρος γνωστού δράστη, αλλά δεν επιθυμεί να γίνουν συστάσεις στον καθ'ου τα παράπονα ή στον δράστη, αλλα επιθυμεί να γίνει μόνο εγγραφή τότε τι κάνεις; Είναι λάθος να κάνεις εγγραφή στο ΒΑΣ ως δήλωση ιδιώτη και να κάνεις μνεία στην εγγραφή ότι παθών ή παραπονούμενος δεν επιθυμούσε να γίνουν συστάσεις επιφυλασσόμενος παντώς νομίμου δικαιώματός του;
Απ: « ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ » ΕΓΓΡΑΦΗ Β.Α.Σ
σχετικά με την τήρηση του βιβλίου αδικημάτων και συμβάντων υπάρχει η υπ’αρίθμ 7011/7/29-ι’ από 14-11-2003 Διαταγή Α.Ε.Α./Διεύθυνση Οργάνωσης – Νομοθεσίας/Τμήμα Προγραμματισμού και Οργάνωσης
Απ: « ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ » ΕΓΓΡΑΦΗ Β.Α.Σ
sukrunner μπορείς να μου την στείλεις την διαταγή? email [email protected] Ευχαριστώ!
Απ: « ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ » ΕΓΓΡΑΦΗ Β.Α.Σ
Sakrunner θερμή παράκληση αν μπορείς να στείλεις και σε μένα τη σχετική διαταγή με το Β.Α.Σ. e-mail: [email protected]. Ευχαριστώ.
Απ: « ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ » ΕΓΓΡΑΦΗ Β.Α.Σ
να ψαξω να δω που την εχω, οταν τη βρω τη σκαναρω και σας τη στελνω αμεσως
Απ: « ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ » ΕΓΓΡΑΦΗ Β.Α.Σ
Αν υπάρχει αυτή η διαταγή και είναι εύκολο θα την ήθελα και εγώ email [email protected] .Ευχαριστώ .
Απ: « ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ » ΕΓΓΡΑΦΗ Β.Α.Σ
Είναι Βασική Διαταγή και υπάρχει σε κάθε γραμματεία.
Παρακαλούμε αναζητήστε την.
Απ: « ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ » ΕΓΓΡΑΦΗ Β.Α.Σ
Όταν καλούμε ιδιώτη για να του γνωρίσουμε παράπονα έτερου ιδιώτη και να εκφράσει τις δικές του απόψεις, χωρίς εισαγγελική παραγγελία, ποια διάταξη αναφέρουμε στην πρόσκληση;
Απ: « ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ » ΕΓΓΡΑΦΗ Β.Α.Σ
Οπως προανέφερα για κάθε παράπονο ιδιώτη, καθώς επίσης και για κάθε διένεξη ή επίλυση διαφοράς του, για την οποία κατέφυγε στην Υπηρεσία, γίνεται απαραίτητα εγγραφή. Εφόσον πρόκειται περί αστικών διαφορών, κατ' αρχήν τονίζεται ότι η Αστυνομία δεν έχει αρμοδιότητα να επιληφθεί. Όμως, οι διαφορές αυτές δημιουργούν έριδες και προστριβές μεταξύ των πολιτών, οι οποίες δύνανται να εξελιχθούν σε πράξεις βίας μεταξύ τους (αυτοδικίες, σωματικές βλάβες, εξυβρίσεις, απειλές κ.λ.π.), οπότε η Αστυνομία επιβάλλεται να επιληφθεί προς πρόληψη αυτών. Η αρμοδιότητα αυτή υπαγορεύεται από τις διατάξεις των περ. α και β της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν. 2800/2000 («α. Την εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ευταξίας και της απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών ...», β. «Την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος και την προστασία του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος ») και προς τούτο [u]διατυπώνεται ρητά στο εδ. στ παρ. 2του άρθρου 60 του Π.Δ. 141/1991 «Δέχεται προσωπικά τους ιδιώτες που προσέρχονται στο αστυνομικό κατάστημα για την επίλυση διαφοράς ή την υποβολή παραπόνων»[/u]. (Σχετ Υπ'αριθμ 7011/7/29-ι απο 14/11/2003 Δ/γη ΑΕΑ )
Επίσης στην υπ'αριθμ 7011/10/38-α απο 18/5/1995 εγκύκλιος διαταγη ΑΕΑ ορίζεται οτι η οποία πρόσκληση των πολιτών στα καταστήματα των υπηρεσιών πρέπει να είναι [u]έγγραφη και αιτιολογημένη[/u]. Ειδικότερα οι προσκλήσεις των πολιτών στα αστυνομικά καταστήματα για την διεκπεραίωση υποθέσεων που αφορούν τους ίδιους ή την Υπηρεσία και συνιστούν υποχρέωση για τους πολίτες , πρέπει να γίνονται εγγράφως, ενώ πρέπει να στην πρόσκληση να αναγράφεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ η διάταξη ή η εισαγγελικής παραγγελίας δυνάμει της οποίας καλούνται , [u]ο λόγος της πρόσκλησης[/u] , ο αρμόδιος χειριστής καθώς και ο αντικαταστάτης του , ο χρόνος προσέλευσης κλπ . [u]Πρέπει να προκύπτει σαφώς ο λόγος για τον οποίο προσκαλούνται ώστε να έχουν δυνατότητα προπαρασκευής της ‘’υπεράσπισης’’ τους ενώπιον της Αρχής[/u]. Παρέχεται επαρκής χρόνος για την προσέλευση και επιδίδεται με αποδεικτικό.
Επίσης με την ανωτέρω διαταγή κρίνεται ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η πρόσκληση πολιτών με γενικόλογο, αόριστο και αναιτιολόγητο περιεχόμενο π.χ ‘’για υπόθεση σας’’
Ως προκύπτει από τις ανωτέρω διαταγές οι οποίες απορρέουν από τους ιδρυτικούς νόμους της Ελληνικής Αστυνομίας ως και από τα Π.Δ που καθορίζουν την αρμοδιότητα της, η πρόσκληση των αντίδικών πολιτών επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί προκειμένου εξαλείφουν οι όποιες προστριβές μεταξύ των πολιτών κατά την γέννηση τους , πρώτου δηλαδή εξελιχτούν σε πράξεις βίας.
Η πρόσκληση πρέπει να αναφέρει επακριβώς τον λόγο για τον οποίο καλούνται ητοι περίληψη της υπόθεσης και στοιχεία του καταγγέλοντα , [u]δίχως κατ’εμε να είναι απαραίτητη η αναγραφή της διάταξης που ορίζει το δικαίωμα-υποχρέωση (αρμοδιότητα) της ΕΛ.ΑΣ να επιληφθεί επι ιδιωτικών διαφορών [/u], ειτε αυτές είναι αστικού περιεχομένου είτε αφορούν αδικήματα που διώκονται κατ’εγκληση (αρ 60 ΠΔ 141/1991)
Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να ενημερώνουμε εκ των προτέρων τον αντίδικο ο οποίος υποβάλλει καταγγελία στην Υπηρεσία μας ότι υποχρεούμαστε να ενημερώσουμε τον καθ’ου τα παράπονα οτι αυτος θα ενημερωθεί για την καταγγελία ωστε να προβάλει τους ισχυρισμούς του( ΓΝΜ 482/1995 ΝΣΚ,Aποφ. 73/2010 ΑΠΔΠΧ - Δικαίωμα του καταγγέλλομενου να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του καταγγέλλων)
Δηλαδη δεν μπορούμε να κάνουμε ''μονομερείς εγγραφές'' με αποτέλεσμα να διατυπόνονται παράπονα των πολιτών αλλα να ανακύπτουν και περαιτέρω πειθαρχικές αλλα και ποινικές ευθύνες αστυνομικών .
Αλλωστε το νόημα της εν λόγω διάταξης ειναι[u] η επίλυση των διαφορών και οχι η καταγραφή μιας δήλωσης παραπόνου[/u] , η αξιοπιστία της οποίας ειναι αμφίβολη αφου προήλθε απο αντίδικο ...
Αυτό ορίζεται τόσο στις αρχές της ''χρηστής διοίκησης'' η οποία πρέπει να ειναι αντικειμένικη και αμερόληπτη όσο και στην αρχη ''της ισότητας τών όπλων''....
[edit time=1364912751]SREK[/edit]
Απ: « ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ » ΕΓΓΡΑΦΗ Β.Α.Σ
Οι καταχωρήσεις των NP2011 και Srek είναι και οι σωστές.
Μην ξεχνάμε ότι, πέραν από την Διαταγή, σε περίπτωση που γίνει μονομερής καταχώρηση από Αξ. Υπηρεσίας σε δήλωση ιδιώτη, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κληθεί ως μάρτυρας σε μελλοντική υποβληθείσα μήνυση ή σε μελλοντικό δικαστήριο ο ίδιος ο Αξ. Υπηρεσίας!!!! Είχε γίνει αυτό κατ' επανάληψη κατά το παρελθόν (νομικό κόλπο των συνηγόρων).
Ένα κλασικό παράδειγμα που πρέπει να αποφεύγουμε την καταχώρηση δήλωσης ιδιώτη είναι σε δήλωση του ενός συζύγου περί της εγκατάλειψης της συζυγικής στέγης από μέρους του έτερου συντρόφου. Αλλιώς βλέπω τον Αξ.Υπηρεσίας να πηγαίνει σε αστικό δικαστήριο μάλιστα ως προτεινόμενος μάρτυρας!!!
Απ: « ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ » ΕΓΓΡΑΦΗ Β.Α.Σ
προβλεπεται εγγραφη στο ΒΑΣ για εγκατάλειψη συζηγικής στεγης? Θα μπρουσεο παθων να κανει μια υπευθηνη δηλωση οτι εγκατελειψε τηνοικία του ή οτι ο/η συζηγος αποχωρησε και να φενεται η ημερομηνια απο το γνησιο της υπογραφής. Αποτελεί μια απλή δήλωση χωρις να ενεχει παράπονο ή φιαφορά . Με την λογική της απλής δήλωσης θα προσέρχετε ο κάθε ενας να δηλώνει οτι θέλει πχ. αγορασα ενα αυτ/το απο τον ταδε..εκανα σερβις το αμαξι ..τα εφτιαξα με την κατερινα που ειναι παντρεμενη κ.α
Απ: « ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ » ΕΓΓΡΑΦΗ Β.Α.Σ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΞ.ΥΠ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΒΑΣ ΤΗΣ ''ΔΗΛΩΣΗ ΙΔΙΩΤΗ'' Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΚΑΤΑΓΓΕΛΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΚΑΤ ΕΓΚΛΗΣΗ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙ ..?
Κάνεις την εγγραφή κανονικά ως ''δήλωση ιδιώτη''... προσήλθε ο τάδε και [b]δήλωσε [/b]κ.τ.λ. [b]κατά δήλωση[/b] του προκλήθηκαν Χ φθορές κ.τ.λ.
Μονομερής θεωρείται η εγγραφή που ο παραπονούμενος ζητάει να κληθεί στο Α.Τ. ο καθ'ου τα παράπονα και ο αξ.υπ. δε το πράττει και κάνει μονομερής εγγραφή.
[edit time=1351101184]krypteia[/edit]